Výprodej plachet Neilpryde - Slevy až 50 % na plachty 2023

Neopren: Typy zapínání

Který typ vybrat?BACK ZIP NEBO FRONT ZIP

Správný způsob zapínání neoprenu je důležitý nejen pro pohodlí při oblékání, ale také pro zajištění maximální těsnosti, což výrazně ovlivňuje tepelnou izolaci a komfort při pobytu ve vodě.

Způsoby zapínání neoprenu: Front Zip vs. Back Zip

Při výběru neoprenu je zapínání jedním z důležitých faktorů, které mohou ovlivnit váš komfort a zážitek ve vodě. Front Zip nebo-li Chest Zip (přední zip) a Back Zip (zadní zip). Každý z těchto typů má své výhody a nevýhody, které vám pomohou rozhodnout se, co bude nejvhodnější pro vaše potřeby.

FRONT ZIP OR BACK ZIPZpůsoby zapínání neoprenu

Front Zip, neboli přední zip, je typ zapínání umístěný na hrudi, což zajišťuje lepší těsnost neoprenu.

  • Lepší těsnost: Front zip neopreny jsou navrženy tak, aby minimalizovaly vnikání vody. Zapínání na hrudi poskytuje lepší izolaci proti chladu, což je ideální pro delší pobyt ve studené vodě.
  • Pohodlí při nošení: Tento typ zipu nevede přes záda, což znamená, že nezpůsobuje tlak nebo nepohodlí na páteři, a proto je pohodlnější během dlouhých jízd nebo pobytu ve vodě.
  • Pohyblivost: Front zip neopreny umožňují větší svobodu pohybu, protože zapínání neomezuje ramena nebo záda. Tím jsou vhodné pro vodní sporty, kde je pohyblivost klíčová, jako je surfing nebo kitesurfing.
  • Složitější oblékání: Front zip neopreny mohou být trochu obtížnější na oblékání a svlékání, zejména pokud s tímto typem zapínání ještě nemáte zkušenosti. Vyžadují trochu cviku, ale jakmile si zvyknete, zjistíte, že tento typ zapínání nabízí vynikající výhody.

Back Zip, neboli zadní zip, je tradiční způsob zapínání, který se umisťuje na záda.

  • Snadné oblékání: Neopreny se zadním zipem se velmi snadno oblékají i svlékají. Zip je dlouhý a umístěný na zádech, což umožňuje rychlé otevření a uzavření neoprenu. To je výhodné zejména pro začátečníky, kteří potřebují snadný a rychlý přístup.
  • Klasický design: Back zip neopreny mají tradiční design, který může být výhodný pro ty, kteří preferují osvědčené řešení a jednoduchost.
  • Vnikání vody: Jednou z nevýhod zadního zipu je, že může propouštět více vody. Tento typ zapínání není tak těsný jako front zip, což znamená, že při jízdě ve studenějších vodách můžete ztrácet teplo.
  • Omezená pohyblivost: Zip na zádech může lehce omezit pohyb, zejména v oblasti ramen, což může být nepohodlné při sportech, kde je potřeba velká svoboda pohybu, například při surfování.

Který typ vybrat?Způsoby zapínání neoprenu

Který typ vybrat? Volba mezi Front Zip a Back Zip neoprenem závisí na vašich osobních preferencích a na tom, jaké vodní aktivity plánujete provozovat. Pokud hledáte lepší tepelnou izolaci a větší svobodu pohybu, pak je Front Zip tou správnou volbou. Pokud dáváte přednost snadnému oblékání a tradičnímu designu, pak bude vhodnější Back Zip.

V našem obchodě si můžete oba typy zapínání vyzkoušet a zjistit, který vám nejlépe vyhovuje. Správný výběr neoprenu je klíčový pro váš komfort a radost z vodních sportů!

jak vybrat neopren zadni zip nebo predni zip